Aktuelt

SKOLE: Vi skal have en grænse på 24 elever i klassenAlt for mange børn går i skoleklasser, der er så store, at der ikke er tid nok til alle elever. Dansk Lærerforening (DLF) kører lige nu en kampagne for at få lagt et loft på 24 elever i hver klasse; et forslag, som også SF har stillet.


6290 børn går lige nu i klasser med mere end 28 elever, der er det lovbestemte maksimum. Men også 28 er for mange ifølge både lærerne og SF.


"Når der er mange elever i klasserne, så er der mindre tid til det enkelte barn, og det er en stopklods for barnets sociale og faglige udvikling," skrev skoleordfører Jacob Mark da SF fremlagde sit store skoleudspil omkring nytår.


SF's forslag skal bl.a. finansieres af kortere skoledage, færre tests og mindre bureaukrati.


DLF's kampagne går under sloganet "STOPfyldte klasser", og du kan hjælpe den på vej med din underskrift.www.stopfyldteklasser.dk

Klare SF aftryk i gymnasie reformen

Det er en stor sejr for SF, at vi fik karakterkravet for at komme ind på gymnasierne ned på 2.

Derudover sikrede SF, at HF fortsat vil give adgang til universiteterne. Det er meget vigtigt, da HF i særlig grad er med til at løfte unge mennesker, som ikke går den snorlige vej gennem uddannelsessystemet.

Det er dog ikke alt vi er tilfredse med. Men vi er tilfredse med de klare SF-aftryk og at SF fik rettet op på helt centrale dele af reformen og begrænset indsnævringen af studieretningen


Få et hurtigt overblik med Jakob Mark Her

SF KRÆVER HANDLING MOD SKATTELY


At sende penge i skattely er at stjæle fra fællesskabet. Det svarer til at proppe penge, der burde være brugt på børnehaver, plejehjem, jernbaner og klimasikring ned i egen lomme. Vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan, for at lukke de huller, der muliggør den form for rigmandstyveri ved højlys dag. Se hele Pia Olsen Dyhrs artikel her: