Folketingsmedlem


Jeg vil arbejde for


Et sundhedsvæsen i verdensklasse,hvor du føler dig i trygge hænder og som når helt ud til de fjerneste afkroge af landet. Det kræver flere hænder på hospitaler /sygehuse,mindre centralisering og flere penge til forskning.


En Psykiatri i balance


Mindre tvang, kortere ventelister og langt flere sengepladser.

Psykiatrien skal have blik for den enkeltes behov og der skal være tid og penge til at skræddersyede behandlingsforløb.

Både de forebyggende og de rehabiliterende indsatser skal styrkes og være tættere på borgerne.

I øjeblikket sidder vi transportordførere og forhandler om puljen med penge til Østbanen, som vi i SF med møje og besvær fik kæmpet igennem i sommerens forhandlinger om Infrastrukturplan 2035.

Puljen er på 700 mio. kr. i alt og er sat af til "statsligt bidrag til privatbanernes vedligeholdelsesefterslæb". Den er først og fremmest til for at redde Østbanen, og det troede jeg ærligt talt, at vi var enige om på tværs af både de røde og de blå partier i Folketinget.

Men piben har sørme fået en anden lyd hos især V og K, som pludselig ikke vil øremærke et større pengebeløb til Østbanen i puljen, og som samtidig taler imod, at Region Sjælland behøver at få penge nok til at dække udgifterne til renoveringen af Østbanens skinner.


Jeg er ærligt talt rasende, og jeg synes, det er at holde vælgerne for nar!

Region Sjællands anlægsoverslag siger, at det koster 510 mio. kr. at redde Østbanen, inkl. et 30 % korrektionstillæg, som er til uforudsete udgifter i tilfælde af, at sådan nogle skulle opstå.


Men de borgerlige partier sidder og taler for en model, som kun giver Østbanen og Region Sjælland 293,5 mio. kr.

Regeringen har til sammenligning spillet ud med et forslag om, at Østbanen i alt skal have 414,9 mio. kr. - heraf vil de øremærke 255 mio. kr. alene til Østbanen, og derudover give Region Sjælland 159,9 mio. kr. ekstra oveni.

Det beløb dækker fint udgifterne til renoveringen af Østbanens skinner, hvis man barberer korrektionstillægget til uforudsete udgifter lidt ned, og derfor finder vi i SF det acceptabelt. Men det gør de borgerliges forslag overhovedet ikke!

Måske går det hele i vasken, fordi de borgerlige partier taler med to tunger og hellere vil fordele pengene anderledes, så der bliver mindre til Region Sjælland og mere til de andre regioner, som bare har nogle småproblemer med deres privatbaner.


Så kære lokale folk fra V og K, vil i ikke nok være søde at lægge pres på jeres transportordførere inden, vi igen skal forhandle om Østbanen på tirsdag den 11.1.22?

Vi får brug for al den hjælp, vi kan få!


Var Østbanen bare valgflæsk for de borgerlige partier?

Faxenyt 10.01.22

Folketingsmedlem Anne Valentina Berthelsen